WORLD FOOD srečanje - pa je za nami

V torek, 12. 12. 2017, na srečanju World food so se naši mladostniki družili z mladimi študenti in azilanti iz lokalne skupnosti ter s skupino mladih iz društva Projekt Človek. Imeli smo se super in vsekakor ni nihče ostal lačen.

world food 2world food 3

Mladi kulinarični ustvarjalci so svojo jed tudi na kratko predstavili. Na mizi sta bili dve različni rižoti, Lunay je pripravil jordansko rižoto z zelenjavo in popečenimi mandlji, Mohamed pa nam je predstavil somalijsko rižoto z zelenjavo, začinjeno s curryem, česnom in kurkumo. Luka je pripravil tajski (panang) curry s piščancem, rižem in sladko-pekočo omako. Nace je naredil tradicionalno makedonsko jed - papriko, napolnjeno s skuto, Patricija pa je postregla s pirino solato s feta sirom in rdečo papriko. Lahko smo poizkusili tudi korejski suši kimpab s špinačo ter tradicionalno istrsko jed – tatufato, ki jo pripravila Ivana.

world food 4world food 5

Tudi sladic ni manjkalo. Na pokušino je bila slovenska potica, bengalski cmoki, vrhniški štruklji s slivami, medenjaki, jabolčno pecivo in čokoladno pecivo z mandlji.

world food 1

Naše delovanje omogočajo:

MOL

MOL

Kino Dvor

Klub 300

Postani donator in prispevaj za bolj kvalitetno delovanje Mladinskega središča Vič. Z vašo pomočjo bomo otrokom in mladostnikom iz neprivilegiranih sredin nudili pogled v drugačen, boljši svet. Lahko nam pomagate s finančnimi sredstvi ali v obliki materiala. Otroci, mladostniki, prostovoljci in mentorji si želimo z vašo pomočjo v očeh čim več otrok in mladostnikov prižgati ogenj veselja. Pokličite nas ali nam pišite na: info@msvic.si